loading.gif
mobile-banner-bg

YÜZLERCE KİŞİDEN HÜRRİYET BAŞYAZARINA PROTESTO

...
30 Ekim 2010 - Cumartesi

Ellerinde dövizlerle Hürriyet gazetesi binası önünde toplanan yüzlerce kişiden oluşan AK Parti mensupları, Ekşi'yi istifaya çağırdı. Partimiz adına basına açıklama yapan İl Teşkilat Birim Başkanımız ve İl Başkan Yardımcımız Av. Bülent Turan, Ekşi'nin Gene

Ellerinde dövizlerle Hürriyet gazetesi binası önünde toplanan yüzlerce kişiden oluşan AK Parti mensupları, Ekşi'yi istifaya çağırdı. Partimiz adına basına açıklama yapan İl Teşkilat Birim Başkanımız ve İl Başkan Yardımcımız Av. Bülent Turan, Ekşi'nin Genel Başkanımız ve Başbakanımız Erdoğan, Bakanlar ve parti düşüncesine inanan insanları hedef alan bir yazı yazdığını ve burada hakaret ve iftiralarda bulunduğunu dile getirdi.
Basına yapılan açıklama şöyle:
"Bilindiği gibi gazeteci olduğunu söylemeye utandığımız O.E. adlı yazar Başbakanımızı, bakanımızı ve AK Parti düşüncesine inanmış tüm insanları hedef alan bir yazı yazmış ve burada anmaktan haya duyacağımız hakaret ve iftiralarda bulunmuştur. Üstelik bunu da hem inancımız hem geleneklerimiz açısından en kutsal saydığımız varlıklar üzerinden yapmıştır.
Açıkça ifade ediyoruz;
Bu gazetecilik değildir.
Bu yazarlık değildir.
Bu muhaliflik değildir.
Bu insanlık değildir.
Bu hakaret sadece bu ülkenin başbakanına, bakanlarına değil 73 milyon milletimize yöneltilmiş bir ahlaksızlık, bir çirkeflik, bir hezeyandır.
O.E.’yi ve onun yazısını yayınlayan Hürriyeti telin ediyoruz, kınıyoruz.
Bu salyalı sözler, senelerce bu milletin sırtına çöreklenmiş, kendisini milletten üstün ve bu milleti eğitmekle ödevli sayan seçkinci zihniyetin, hem içine yuvarlandığı panik ve telaşın boyutlarını, hem de içyüzünü, kalitesini ve ahlaken içine bulunduğu sefaletin boyutlarını gösterir.
Adı anılan medya kuruluşunda daha önce de milletimize küfreden birçok yazı ve yazar görmüştük.
Ancak herhalde hiç biri de bu kadar alçalmayı, bu kadar irtifa kaybını, bu kadar iğrençleşmeyi göze alamamıştı.
Bu tavrı bir kere lanetliyoruz.
73 milyonun en kutsal varlıklarına bu kadar alçakça küfredebildikten sonra söz konusu kişinin hala gazetecilik yapıp yapmayacağı veya ona gazetecilik yaptırılıp yaptırılmayacağı ise o gazetecinin veya onu istihdam edenlerin kendi ahlak ve haysiyet düzeyleriyle ilgili bir konudur.
Kamuoyuna saygıyla duyururuz."
Tepkilerini dile getiren yüzlerce kişi protesto ve kınama eyleminin ardından dağıldı.