loading.gif
mobile-banner-bg

KUTLU DOĞUM HAFTASI " HAYIRLI VE MÜBAREK BAŞLANGIÇTIR"

...
15 Nisan 2013 - Pazartesi

KUTLU DOĞUM HAFTASI " HAYIRLI VE MÜBAREK BAŞLANGIÇTIR"

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın öncülüğünde 14-20 Nisan tarihleri arasında Peygamberimizin doğduğu günün yer aldığı haftanın Kutlu Doğum Haftası olarak idrak ediliyor.

"Hz. Peygamberin doğumu insanlık tarihi açısından gerçek bir milattır. Onun rehberliğiyle karanlıklar aydınlanmış, cehalet yerini ilim ve hikmete bırakmış, mazlum ve mağdurlar adalet ve eşitliğin manasına ermiştir.

Alemlere rahmet olarak gönderildiği için “Rahmet Peygamberi” olarak anılan Peygamberimizin, bizim hayatımıza ışık tutan yolunda en önemli kavram da merhamettir. Nitekim Rahmet Peygamberimiz şöyle diyor: “Siz yerdekilere merhamet edin ki, göktekiler de size rahmet etsin.” İnsana en çok yakışan sevgi ve merhamettir. İnsana, canlılara ve doğaya merhametle bakabilirsek hayat daha anlamlı, dünyamız daha yaşanılır olacaktır.

Özellikle içinden geçtiğimiz önemli süreci göz önüne alarak söylemek isterim ki; Rahmet Peygamberinin hayatından almamız gereken çok önemli dersler var. Onun güzel ahlakıyla hayatımızı anlamlandırabildiğimiz ölçüde yaptığımız işler bir anlam kazanacak, faaliyet ve çabalarımız bereketlenecek, kökü derinde olan birlik, beraberlik ve kardeşlik ağacımızı hiçbir fırtına sarsamayacaktır.