loading.gif
mobile-banner-bg

DÜNYA LİDERİ BAŞBAKANIMIZI GÖRKEMLİ KARŞILADIK

...
02 Şubat 2009 - Pazartesi

Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Davos Zirvesi’ne damgasını vurdu. Davos’taki Gazze konulu panelde İsrail Cumhurbaşkanı Peres’in ülkemiz hakkında haksız yorumlarda bulunurken sesini yükseltmesi ve mimikleri, bunun yanında paneli yöneten moderatörün Başba

Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Davos Zirvesi’ne damgasını vurdu. Davos’taki Gazze konulu panelde İsrail Cumhurbaşkanı Peres’in ülkemiz hakkında haksız yorumlarda bulunurken sesini yükseltmesi ve mimikleri, bunun yanında paneli yöneten moderatörün Başbakanımıza yeterli süreyi vermek istememesi Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sert ve haklı tepkisine neden oldu.

Peres’e, “Siz insan öldürmeyi iyi bilirsiniz” diyen Erdoğan, konuşması yarıda kesilince “Davos benim için bitmiştir” diyerek salondan ayrıldı.

Başbakanımızın bu tepkisi vatandaşlarımızda büyük bir milli heyecan ve desteğe yol açtı.

Gece geç saatlerde yurda dönmesine rağmen Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda da partili-partisiz onbinlerce vatandaşımızın tamamen spontane şekilde oluşturduğu coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. İstanbul İl Başkanımız Aziz Babuşcu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Vali Muammer Güler, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile İlçe Belediye Başkan ve Başkan Adayları da Başbakan Erdoğan'ı karşılamak üzere havalimanına geldi. Başbakan ile birlikte eşi Emine Erdoğan ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak saat 02.41'de alana iniş yaptığında kalabalığın coşkusu bir kat daha arttı. Havalimanına akın eden on binlerce insan Başbakan Erdoğan'ı, “Dünya lideri hoş geldin”, "Davos'un Fatih'i", "Dik dur eğilme, Türkiye seninle", "Türkiye böyle bir lider görmedi" tezahüratları ile karşıladı. Duygusal anların yaşandığı buluşmada, kalabalığa hitaben kısa bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, "Bu saatte burada olmanız benim haklı olduğumu gösterir, bebek katilinin bu utanca ihtiyacı vardı. Bunlar başını öne eğen başbakanlara alışmışlar. Peres’e gösterdiğim tepki kişisel bir tepki değildir. Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı olarak ülkesinin onuruna sahip çıkma zorunluluğu olan bir Başbakanın tepkisidir. Bazıları bunu anlamasa da milletimizin gösterdiği bu büyük ilgi, tepkimizin anlamı çok iyi anlaşıldığı içindir '' dedi.

Aralarında farklı partilerden insanlar ve engelli vatandaşların da bulunduğu on binlerce kişi, Erdoğan'ın ardından havaalanından ayrıldı.