loading.gif
mobile-banner-bg

COŞKU DOLU BİR TEŞKİLAT BAYRAMLAŞMASI

...
21 Eylül 2009 - Pazartesi

Ak Parti Kağıthane İlçe Teşkilatı Kağıthane Kültür Merkezi Nikah salonunda bayramlaştı. Ardından teşkilat Başbakanla Bayramlaştı.

 

Bayramlaşma birinci gün İlçe Yönetimi, Mahalle Başkan ve Yönetimleri,Gençlik ve Kadın İlçe Yönetimleri ile Mahalle teşkilatları,Belediye Başkanı,Meclis Üyeleri,eski teşkilat mensupları ve gazilerin katılımıyla yapıldı.
 
İlçe Başkanı Sami İlhan ve Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından eski,yeni tüm teşkilat mensupları birbirleriyle bayramlaştı.
 
İlçe teşkilatının Bayramlaşmasının ardından topluca Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı İl Bayramlaşmasının yapılacağı Sütlüce Kongre Merkezine geçildi.
 
Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu : “Ahlakı Ramazan olanın Hasılatı Bayram olur” sloganıyla kürsüye geldi.
 
 
 
 
AK Parti İstanbul İl Teşkilatımız, Ramazan Bayramının ilk günü Haliç'te bir araya geldi. Genel Başkanımız ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Haliç Kongre ve Kültür Sarayı'ndaki programa katılarak partililer ve vatandaşlarla bayramlaştı. Yağmurlu havaya rağmen partililerimizin yoğun katılım gösterdiği programda İl Başkanı Aziz Babuşcu bir konuşma yaparak, Ramazan Bayramına erişmiş olmanın mutluluğunu ifade etti. "Allaha sonsuz şükürler olsun ki, 11 ayın sultanı Ramazanı idrak etmenin ardından bizi bayrama da eriştirdi ve siz sevgili kardeşlerimle bayramlaşma mutluluğuna eriştirdi. Evet, sırf bunun için bile Allah’a ne kadar hamdetsek azdır." diyen İl Başkanı, yakın arkadaşı Hüsnü Birinci'yi sel felaketinde kaybetmenin burukluğunu da şu sözlerle dile getirdi: "Hayat denen yolculuk o kadar beklenmedik hadiselere gebe ki, bazen Ramazan’ın yarısını birlikte geçirdiğiniz bir can dostunuzu bir anda ebedi hayatına uğurluyor, bayramda bir arada olamıyorsunuz. Öyle inanıyor ve öyle umuyorum ki; Ramazan’ın kendine mahsus ilahi iklimi, bizleri çepeçevre kuşattı ve bu hazineden azami ölçüde yararlanan bahtiyar insanlar arasına biz de dahil olduk."
 
 
İl Başkanı, "Arınma, paylaşma ve rahmet ayı" olarak nitelediği Ramazanın, modern / popüler kültürde kendi asli ruhundan soyutlanıp bir şölen ve eğlence dönemine indirgendiğini belirterek, bu yanlış algılamaları düzeltmeye çalıştıklarını ifade etti. "Ramazanın rahmet ve bereketi içinde kibirden, gösterişten, israftan, şatafattan, sevgisizlikten, merhamet azlığından bir ölçüde de olsun arınabildikse ne mutlu bize! Sahte güzelliklere, aldatıcı ve ayartıcı tutkulara karşı ahlak ve erdem depolarımızı sabır, kanaat ve tevekkülle doldurabildikse ne mutlu bize! Özlemlerimizin, arayışlarımızın hedeflerimizin değer ve anlam katsayısını gözden geçirebildikse ne mutlu bize!" diyen İl Başkanı Babuşcu, Ramazanın üç asli özelliğinden biri olan paylaşmanın güzelliklerini, her yılkinden daha büyük bir arzu ile yaşamaya çalıştıklarını kaydetti.
 
 
Ramazan ayında “Paylaş ki kardeş olasın!” parolası ile yola çıktıklarını söyleyen İl Başkanı, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: "Yoksul sofralarına bağdaş kurduk, feryat yükselen hanelere sıcak yemek taşıdık, yalnız sofralarda kimsesi olmayanlara arkadaş olduk. Bunu da “Günlük hayattaki lüks ve israflarımıza meşruiyet kazandırmak veya vicdanımıza mazeret üretmek için” değil, bizi biz yapan medeniyetimizin bahşettiği ahlak ve erdemi kuşanmak adına yaptık. Bu anlayış ki, aynı zamanda AK Parti’yi AK Parti yapan ruh da budur."
 
 
Partimizin, itilmişlerin, ezilmişlerin, tutunamamışların, yıllarca çevre diye küçümsenerek merkezden uzak tutulmaya çalışılanların feryadı, çığlığı ve soluğu olarak siyaset dünyasına çıktığının altını çizen İl Başkanı Aziz Babuşcunun mesajı netti: "AK Partinin, milletimizin sinesinden başka hiçbir dayanağı, milletimizin mutluluğundan başka da hiçbir sevinci yoktur."
 
 
İl Başkanı, AK Parti'nin kuruluş sürecini ve başarı öyküsünü ise, "Pınarhisar cezaevinin şiir kokan duvarlarında milleti adına hasret, çile, kararlılık, cesaret ve dava devşiren mütevazi bir liderin öncülüğünde koştuk meydanlara! Dolayısıyla, gariplere umut, yoksullara şefkat, kimsesizlere kimse olmaktır Ak Parti’nin temsil ettiği misyon! AK Partiyi AK Parti yapan ruh, milletle kurduğu tevazu dolu, ahlak dolu, merhamet dolu, sevgi ve şefkat dolu bu sıcak bağdır! Bu bağdır girdiğimiz her seçimde bizi milletimizin büyük teveccühüne muhatap kılan! Bu bağ zedelendiği an, biz güdükleşiriz, azalırız, sıradanlaşırız." sözleri ile özetledi.
 
 
"Ramazan ruhu, Ramazan bereketi dediğimiz şey, bizi sadece bir ayla sınırlı tutmak için değil, bilakis bütün hayatımızda kuşanmamız gereken değerleri özümsememiz, anlamamız ve hayatımıza eksen kılmamız içindir." diyen İl Başkanı, Ramazan’ın hazinelerinden ne ölçüde yararlanıldığının ise 11 ayın nasıl geçirildiği ile ölçülebileceğine dikkat çekti. Ramazanı, yılın 11 ayını yaşarken ihtiyaç duyulacak her türlü bakımın, onarımın ve donanımın yapıldığı bir ay olarak niteleyen İl Başkanı, Ramazanla pekiştirilen bu şuuru, ahlakı, kardeşlik ve paylaşma duyarlılığını, başta siyaset olmak üzere, hayatın bütün aylarına eksen kılmayı da kendilerine görev addettiklerinin altını çizdi.
 
 
“Ömrü Ramazan olanın ahiri Bayram olur” sözünü hatırlatan İl Başkanı, "Unutmayalım ki, her şeyde olduğu gibi, siyasette de, ahlakı Ramazan olanın, hâsılatı Bayram olur. Bu bilinç ve duyguyla, burada olan veya olmayan bütün kardeşlerimizin bayramını kutluyorum. Sevdiklerinizle beraber güzel, huzurlu ve sağlıklı bir bayram geçirmenizi diliyorum." ifadeleri ile konuşmasını noktaladı.
 
Ardından Dünya Lideri Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla kürsüye geldi.
 
 Başbakan Erdoğan, kimsenin AK Parti'ye bölücü yaftayı yakıştıramayacağını söyledi. Demokratik Açılım sürecinde kapıları kapatan muhalefete yüklenen Erdoğan, "Bize bölücü diyenlerdir Türkiye'yi bölen" dedi.
 
AK Parti İstanbul İl Başkanlığınca Sütlüce Kongre Kültür Merkezinde düzenlenen bayramlaşma törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Edibe Sözen ve İdris Naim Şahin, İBB Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu ve çok sayıda partili katıldı.

Bayramlaşma töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokratik açılım süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Demokratik açılım sürecinde kararlı olduklarını vurgulayan Erdoğan, görüşme taleplerini reddeden CHP ve MHP'ye yüklendi. Muhalefetin ne olduğunu bilmeden, nasıl olduğunu bilmeden olayı damgaladığını belirten Erdoğan, "Açıklandı mı bir şey? Yok. Ne var bunun içeriğinde biliyor musunuz? Verecekleri cevap yok? Sadece söyledikleri siz Türkiye'yi bölüyorsunuz. Bu ifadeyi kullananlardır bu ülkede bölücü olanlar." diye konuştu.

"Kimse AK Parti'ye bölücü damgasını yakıştıramaz" diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Neden? İspatı ortada. Eğer matematik ilminden zerre kadar nasibin varsa anlarsın. Matematik ilmiyle burada sosyolojik tespit yapmak istiyorum. AK Parti olarak her seçimde Türkiye'nin 7 siyasi bölgesinden 7'sinde de birinci parti olmuş bir partiyiz. Matematik konuşuyor. Sosyolojik bir tespit, siyasi bir tespit. 81 vilayetin 80 tanesinde milletvekili çıkarmış bir partiyiz biz. Şimdi bize bu yakıştırmayı yapanlara sorun siz Türkiye'nin kaç vilayetinde varsınız. Siz Türkiye'nin kaç vilayetinden milletvekili çıkardınız. Biz Türkiye'de 61 vilayette birinci partiyiz. Diğer kalan 20 vilayette de ikinci partiyiz. Ey CHP sen nerde varsın. Ey MHP ey DTP sen nerde varsın. Peki bu tablo nasıl oldu. Biz milletimizin genelini seviyoruz, kucaklıyoruz. Ayrım yok bizde. Biz 81 vilayetin 81'ine gidiyoruz. 780 bin km karelik vatan topraklarının tamamını kucaklıyoruz. Farkımız bu. Gitmedik yer bırakmadık bırakmıyoruz bırakmayacağız da."

"MUHATABIMIZ MİLLETTİR, İLLEGAL ÖRGÜT VE BİREYLER DEĞİL"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Demokratik Açılım sürecinde muhataplarının illegal örgütler veya bireyler olmadığını söyledi. Erdoğan "Muhatabımız millettir" diye konuştu.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın bayramlaşma töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Demokratik Açılım sürecinde muhalefetten gelen "İmralı'dan gelecek yol haritası bekleniyor" eleştirilerini cevapladı. CHP ve MHP'ye yüklenen Erdoğan, meclisin açılması halinde konuyu meclis gündemine taşıyacaklarını söyledi. Önce mecliste kapalı oturum yapmayı teklif ettiklerini ancak açık oturum da yapabileceklerini belirten Erdoğan, "Çünkü bizim derdimiz bağcıyı dövmek değil. Milletçe üzüm yiyelim. Bizim derdimiz bu. Muhatabımız illegal örgüler, insanlar bireyler de değil. Bizim muhatabımız milletin ta kendisi. Bu partiyi millet kurdu. Muhatabımız da millettir." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'DEKİ TÜM ETNİK GRUPLARA AŞIĞIM"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'deki tüm etnik gruplara âşık olduğunu belirterek, onlardan da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduklarını söylemekten kaçınmamalarını istedi. Terör sorununun sıfırlanamayacağını vurgulayan Erdoğan, şehit ve gazilerin sayılarının en aza indirilmesi için çaba gösterdiklerini ifade etti.

"YAN GELİP YATMIYORUZ"

Başbakan Erdoğan, "Biz dertliyiz dertli. Bizim işimiz gücümüz var. Yan gelip yatmıyoruz, çalışıyoruz gece gündüz demeden. Biz bu ülkeye sevdalıyız. Kim ne derse desin. Ben bu ülkede Kürt'üne de aşığım, Laz'ına da aşığım, Çerkez'ine de aşığım, Boşnak'ına da Arnavut'una da aşığım. Hiçbirine ayrım yapmam mümkün değil. Ama ben hepsinden bir şey istiyorum: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayı söylemekten de asla kaçınmayın! Onun için tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyoruz." dedi.

Terör sorununun çözülmesi gerektiğine vurgu yapan Erdoğan, "Bazıları gazilerimizi bir yerlere yürütmüşler veya yürümüşler. Ben o gazi kardeşlerimize sesleniyorum: Bilesiniz ki bu ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutların gelmesini istemiyoruz. Onların asgariye inmesi için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Gazilerimizin de sayısının minimize olmasını istiyoruz. Diyeceksiniz ki 'terör sıfırlanır mı?' Böyle bir söz veremem. Dünyanın hiçbir yerinde terörü sıfırlayan ülke olmamıştır. Minimize edebiliriz. Burada hep birlikte elimizi taşın altına sokmalıyız. Bize fatura kesmek isteyenler, 30 yıldır bu ülkeyi yönetenler bu iş başladığında neredeydiniz, ne yaptınız?" şeklinde konuştu.

"ŞEHİT YAKINLARINI UNUTMAYIN!"

Başbakan Erdoğan, konuşmasında bayramın birlik ve beraberlik vesilesi olması temennisinde bulundu.

Erdoğan, "Bayramda birlik ve paylaşma duyguları doruk noktaya ulaşıyor. Kin, nefret ortadan kalkıyor. İnşallah bu bayram gönüllerdeki hasretlere son verir, gönüllerdeki yangınlara su serper." dedi.

Partililerden şehit yakınlarını unutmamalarını isteyen Erdoğan, "Bayramlara buruk giren şehitlerimizin yadigârlarını, ailelerini, çocuklarını, kahraman gazilerimizi, yetimlerimizi unutmayalım. Yol gözleyen, ziyaret edilmeyi bekleyen yaşlılarımıza gidelim, onların gönüllerini alalım." tavsiyesinde bulundu.

"BURAYA GELENLER FARKLI YAKLAŞIM ORTAYA KOYDU"

Erdoğan, salona gelen partililere teşekkür ederek, "Bu toplantıyı bir teşkilat bilinci olarak görüyorum. Zira şu an ailesiyle birlikte bayramlaşmada olan kardeşlerim olduğu gibi bir teşkilat bilinci içerisinde teşkilat mensupları olarak eş dost hep beraber burayı tercih etmek suretiyle farklı bir yaklaşımı ortaya koydunuz." dedi.

Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan, salonda bulunan partililerle tek tek bayramlaştı.

CİHAN